Brandapparaten

Er zijn verschillende brandapparaten in omloop, die in een aantal catogorieen verdeeld kunnen worden. Ik rangschik ze als volgt.

1. De zogenaamde brandapparaten zonder transformator. Deze lijken veel op een soldeerapparaat. Deze apparaten zijn geschikt voor kinderen en mensen die over veel geduld beschikken. Het branden met deze apparaten gaat niet erg snel. Merken voor deze apparaten die aan de eisen voor brandapparaten voldoen zijn: Brenn Peter en  Burny Star.

2.Brandapparaten, die voorzien zijn van een travo, al dan niet met  een traploze schakelaar om het apparaat heet en warm te laten branden. Deze apparaten genieten de voorkeur daar je met deze apparaten snel kunt branden wat  te vergelijken is met een pen op papier. Gangbare merken in Europa zijn de Brenn Peter apparaten, Burny Star en Razertip.

Recente berichten

Houtbranden een mooie hobby voor jong en oud.

Deze site is bedoeld om adspirant houtbranders op weg te helpen en voor de gevorderden informatie te verschaffen over deze veelzijdige hobby.

Je kan het met deze hobby voor je zelf makkelijk  maken door met behulp van stempeltjes bepaalde patronen in het hout te branden. Wil men wat verder dan zijn de mogelijkheden zeer divers. Er zijn branders die werkelijk fotografische kunstwerken maken door afbeeldingen op hout te branden.

Op deze site kunt u gratis voorbeelden vinden door naar deze site te gaan www.sutacelot.nl . Verder zullen in de toekomst een groot aantal projecten en werkstukken te zien zijn aan de hand van foto’s met als onderwerp “houtbranden”